بخش حبیب آباد شامل سه شهر به نام های حبیب آباد، شاپورآباد و کمشچه و پنج روستا به نام های علی آبادملاعلی، مرغ، دنبی، علی آبادچی و پروانه می باشد.
حبیب آباد:
حبیب آباد که به نام هباد نیز خوانده میشود، از قدیمی ترین شهرهای منطقه برخوار محسوب میگردد. شهر حبیب آباد دارای طول جغرافیایی ۵۱درجه و۴۶دقیقه و۵۰ثانیهٔ شرقی و۳۲درجه و۴۹دقیقه و ۱۲ثانیه شمالی قرار دارد. محدوده شهری حبیب آباد از جنوب به شهر اصفهان از شمال به شهر کمشچه از شرق به مناطق کوهستانی و از غرب به شهر دولتآباد محدود میشود. این شهر در ۱۰ کیلومتری شمال شرقی شهر اصفهان واقع شدهاست. حبیب آباد از موقعیت جغرافیایی و ارتباطی بهتری نسبت به سایر شهرهای شهرستان برخوردار است. عبور بزرگراه اردستان-اصفهان و آزادراه کنارگذرشرق اصفهان نشان از جایگاه ارتباطی مناسب این شهر است.
درایام قدیم به دلیل وجود معادن نمک (در زبان محلی:گود نمک) فراوان و سرشار از نمک مرغوب شغل بسیاری از اهالی این شهر استخراج وفروش نمک به سایر شهرها بودهاست که با احداث فرودگاه این معادن در محدوده فرودگاه قرار گرفتند و از برداشت نمک توسط اهالی جلوگیری به عمل آمد که این امر خود باعث تغییر شغل بسیاری از اهالی به کارگری فرودگاه شد. هماکنون هم شغل وکار اصلی مردم حبیب آباد کشاورزی – دامداری – و کارمند سازمانهایی مانند آموزش پرورش، هسا، دانشگاه اصفهان و ارتش میباشد.
از سوغات این شهر میتوان به نان خشکه و نرمه محلی آن که در تنورهای گلی پخته میشود و در کل استان اصفهان زبانزد عام و خاص است نام برد. جمعیت حبیب آباد بر طبق سرشماری سال ۱۳۹۰ هجری شمسی برابر با ۹۴۴۴ نفر بودهاست. بر طبق سرشماری جمعیت سال ۱۳۹۵ هجری شمسی جمعیت حبیب آباد ۹۴۹۱ نفر برآورده شد که نشان دهنده این است که جمعیت شهر حبیب آباد در ۵ سال گذشته فقط ۴۷ نفر افزایش یافتهاست.
مکانهای دیدنی و تاریخی این شهر:
پارک جنگلی بزرگ حبیب آباد :این پارک بزرگ ۲۴۰ هکتاری در زمان تصدی قوام صانعی، شهردار وقت حبیب آباد، درختکاری شد و امروزه این پارک بزرگ دارای درختان زیادی (عمدتا کاج و اقاقیا) است. درون این پارک ساختمانهایی در یک مجموعه تالار فرهنگی-اجتماعی برای برگزاری مراسم گوناگون در نظر گرفته شدهاست.
حمام تاریخی :در مرکز شهر حمامی تاریخی وجود دارد که طی سالهای گذشته توسط شهرداری دیوار بیرونی آن بهسازی شد.
امام زاده عبدالمومن :تنها امامزاده شهر حبیب آباد که در محله پایین این شهر واقع شدهاست. مزار شهدای دفاع مقدس حبیب آباد در جوار این امامزاده است.
تکایا و حسینههای مذهبی :این شهر چهار تکیه دارد. تکیه امام حسین (ع) واقع در محله بالا، دو تکیه در محله پایین، و تکیه قائم در محله پاریس چهر تکیه مذهبی شهر هستند که در ایام مذهبی و به خصوص محرم مراسم تعزیه برگزار میکنند.
قناتهای تاریخی :قناتهای طویل و بزرگی در قدیم از شهر حبیب آباد عبور میکردند که امروزه نیز میتوان بقایای آن را در اطراف شهر مشاهده کرد.
برخی از مشاهیر و بزرگان حبیب آباد:
دکتر عباس ادیب استاد دانشگاه و پدر علم فارماکولوژی ایران
دکتر هوشنگ فقیهی فوق تخصص چشم پزشکی
پرویز بیگی حبیب آبادی شاعر معاصر
دکتر محمود منصوری جراح متخصص ارتوپدی
سردار حسن منصوری حبیب آبادی فرمانده مهندسی رزمی لشکر ۱۴ امام حسین (ع) اصفهان
مهندس حسین ادیب حبیب آبادی عضو هیئت مدیره و مدیر بازرگانی شرکت پالایش نفت آناهیتا
دکتر جعفر مهوری حبیب آبادی متخصص مغز و اعصاب، فلوشیپ صرع و الکتروآنسفالوگرافی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی
دکتر محبوبه رضوانی حبیب آبادی (جراح و متخصص زنان)
آیت الله حاج شیخ عباسعلی ادیب حبیب آبادی استاد حوزه و منجم و فقیه نامی مشهور به شیخ بهایی زمان
آیت الله معلم میرزا محمد علی معلم حبیب آبادی فقیه و مورخ
آیت الله شیخ علی محمد فقیه حبیب آبادی استاد حوزه و فقیه
آیت الله عالم حبیب آبادی استاد حوزه و فقیه
حجت الاسلام حاج سید علی مؤمنی از شاگردان امام خمینی ره و مؤسس حوزه علمیه اهل البیت ع حبیب آباد
حجت الاسلام و المسلمین حاج سید رضا مؤمنی ره از شاگردان امام خمینی ره و از روحانیون انقلابی و مجاهد و مبلغین مکتب تشیع
شاپورآباد:
یکی دیگر از شهرهای بخش حبیب آباد شهر شاپورآباد است. این شهر در ۱۸ کیلومتری شهر اصفهان و در مرز کویر واقع است و آب و هوای گرم و خشک دارد. جمعیت این شهر طبق سر شماری سال ۱۳۹۵ خورشیدی ۵،۹۱۵ نفر است.
شغل بیشتر مردم شاپورآباد کشاورزی وخدمات میباشد. منبع آب کشاورزی این شهر آب زیرزمینی است که به علت برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی اکثر چاههای آن کمآب شده و سطح آب زیرزمینی افت شدیدی داشتهاست و به تبع آن کشاورزی از رونق افتاده و اکثر مردم از کشاورزی به کارگری تغییر شغل دادهاند.
ماکسیم سیرو جهانگرد فرانسوی نویسنده کتاب «راههای تاریخی اصفهان» قدمت شاپورآباد را پیش از اسلام ذکر کردهاست. مسجد جامع شاپورآباد (که به علت بیاطلاعی اهالی روستا تخریب شدهاست) و آرامگاه شاهفیروز گواه این مطلب هستند. نشانههایی در مسجد جامع وجود داشتهاست که این مکان را به پیش از اسلام آتشکده مرتبط کردهاست. آرامگاه شاهپیروز (که اهالی روستا آن را امامزاده میدانند)، برج کبوتر و برج دوقلو، خانه حاج علی آقا، تکیه و چند خانه قدیمی است، از آثار باستانی موجود در این شهر و بقایای قلعه درمیان در شمال شاپورآباد از آثار باستانی خارج از شهر هست.
شاپورآباد تا پیش از شهر شدن مرکز دهستان شاپورآباد بود. این روستا در۲۹اردیبهشت سال ۱۳۹۰ به عنوان یکصدمین شهر استان اصفهان شناخته شد و هومن شیروانیان به عنوان نخستین شهردار شهر شاپورآباد معرفی گشت. در سال ۱۳۹۳ شهرداری شاپورآباد با همراهی شورای محل اقدام به تخریب بناهای قدیمی وتاریخی نمود. به نظر میرسد ایجاد بناها و ساختمان جدید شهرداری درمکان مزبور از جمله اهداف این اقدام نسنجیده میباشد
کمشچه:
یکی دیگر از شهرهای بخش حبیب آباد شهر کمشچه است. شهری در بیست و پنج کیلومتری جاده اصفهان اردستان با سبقه تاریخی قبل از اسلام است. جمعیت این شهر بر طبق سرشماری جمعیت سال ۱۳۹۵ هجری شمسی برابر با ۵۱۰۰ نفر بودهاست.
مهمترین صنعت آن، صنعت نان است. نان درزندگی مردم این شهر بسیار پر رنگ است به طوری که به خاطر وجود حداقل ۴۰۰ کارگاه های نانوایی در این شهر بیکار وجود ندارد و باعث شده است با شهری آرام، امن و سالم رو به رو شویم بی دلیل نیست که به شهر نان و برکت شهرت یافته است شهر صنعتی این شهر هم دارای شش فاز میباشد که یکی بزرگترین مراکز صنعتی استان است زبان اهالی این شهر به فارسی قدیم است زبانی که در معرض انقراض است تعزیه(شبیه خوانی)در این شهر دارای محبوبیت فراوانی است و هر ساله شاهد برگزاری تعداد زیادی از این نوع عزاداری در این شهر هستیم . این شهر دارای معادن باریت و فلوریت است.
در این شهر نزدیک به ۳۰۰ واحد کارگاه نانوایی وجود دارد که تعداد زیادی از مردم این شهر در این کارگاهها مشغول کارند. این شهر یک شهرک صنعتی نیز دارد که حدود ۲۰ درصد مردم این شهر در آن شهرک مشغول کارند. کمشچه به لطف کارگاههای نانوایی، شهرک صنعتی و البته تلاش و پشتکار مردم آن معضلی به نام بیکاری ندارد.کمشچه در سال ۱۳۸۱ خورشیدی به عنوان شهر شناخته شد.